Vad står vi för?

Mosters egentillverkade ekologiska hudprodukter

Känner du liksom vi att det finns lite för mycket konstiga ingredienser i det som vi använder på kroppen varje dag? Nu ska vi  göra hudvårdsprodukter som är bra för både dig och miljön! Vår ambition är att alla ingredienser som finns i våra produkter ska du känna igen och kanske  t.o.m kunna äta. När det finns ekologiska ingredienser att få tag på så kommer vi givetvis att ta det i första hand.

20151130_135809

Mosters Produkter gör egna salvor efter gamla beprövade recept. För att få en läkande och vårdande effekt så innehåller de ringblomma eller grankåda. Produkterna innehåller vegetabiliska, kallpressade och ekologiska oljor. Däremot har det varit svårt att få tag på ekologiskt
potatismjöl och ekologisk bikarbonat men det känns ändå som om det är ”snälla” ingredienser eftersom det är något som man kan äta.

För att salvorna ska få en fastare konsistens använder vi bivax som också skyddar huden mot uttorkning. Vi köper svenskt bivax. Ibland tillsätter vi eteriska oljor såsom lavendel eller apelsin för att de ska dofta gott.

Ringblomma

Ringblommor har använts inom hudvård i Europa åtminstone sedan medeltiden.

Ringblomma

 

 

Användning

Ringblomssalvorna är mycket dryga och du tar bara en liten, liten klick som du sedan gnider in på det område som behöver lite extra omvårdnad. Eftersom alla produkter är vattenfria fungerar de också bra utomhus på vintern. Den naturella passar bra för såriga bröstvårtor, babyrumpor, nare, nappmärken och valkiga, torra ”hantverkarhänder”.

Alla salvor har den egenskapen att de läker torr hud och lindrar lättare eksem. Har du torra armbågar, nagelband eller mindre torrsprickor på händerna så smörjer du in morgon och kväll eller efter behov. Om du har torrsprickor på hälar så är det bra att ta en dusch, eventuellt fila lite på hälen, smörja in och sätta på en strumpa. Efter ca 3 dagar så märker du en klar förbättring. Ja, du behöver smörja in flera gånger och byta strumpor! 🙂

Bikarbonat

Vår deo innehåller potatismjöl, kokosolja och bikarbonat. Det är bikarbonaten som ger en alkalisk miljö i armhålan vilket innebär att ditt svett inte luktar illa. Man tar och skrapar en liten klick med nageln och smörjer in det i armhålan. Den funkar även på illaluktande fötter. Deon innehåller ingen alkohol eller aluminium.

Grankåda

I Sverige har man använt grankåda (bakteriedödande och bakteriehämmande) som ingrediens i sårsalva sedan urminnes tider. I Finland används kåda även inom den ordinarie sjukvården.

Användning

Grankådsalva används främst för att läka och lindra acne, självsprickor, skoskav, skrubbsår, eksem, vårtor, brännmärken, munsår och för att snabbare läka sår. Om man fått ett insektsbett kan det ta bort den värsta svullnaden och klådan.  Salvan kan också användas för att dra ut stickor och var ur huden och för att lösa upp liktornar. Bäst effekt får man om man tar en klick salva på ett plåster och sätter på det över natten.

Grankåda kan ge känsliga personer allergiska reaktioner så prova i armvecket innan du använder den på större partier.

Produkter

Salvorna finns i glasburkar eller stift. Stiften är bra om man vill ha den med sig i fickan och man kan ta på problemområdet utan att kladda ner händerna. Våra cerat innehåller 6 ml och även de är mycket dryga. De har också lite ringblomsextrakt som gör att de vårdar läpparna. En variant innehåller dessutom kallpressad kokosolja och har en lite mjukare konsistens.

Hållbarhet

Om du vill förlänga hållbarheten hos salvorna kan du förvara dem svalt och mörkt.  Hållbarheten är satt till ett år men den håller sig troligen längre. Du känner på lukten om fettet är för gammalt.

9 thoughts on “Vad står vi för?

 1. När kommer ni visa produkterna här?

  1. Vår förhoppning är att det ska vara igång runt midsommar!

 2. Är era produkter registrerade hos läkemedelsverket?
  MVH
  Ingela

  1. Hej!
   Inte ännu, vi har precis startat vårt företag och skall registrera oss hos läkemedelsverket så fort vi kan efter årsskiftet. Vad det något speciellt du undrade över angående våra produkter förutom registreringen så får du gärna ringa oss på 073-635 79 64

   Hälsningar
   Ulrika och Torgny

  2. Hej,
   Vi är snart klara med alla säkerhetsrapporter och tester och ska registrera oss så snart vi fått alla testresultat. Var det något du undrade om salvorna? Ring gärna 0736 35 79 64.

   Hälsningar
   Ulrika

  3. Det finns många regler som ska uppfyllas för att man ska få sälja kosmetiska varor t.ex. era krämer och tvålar, i EU. Har ni klar med alla tillstånd och registreringar?

   1. Hej!
    Ja, vi gör och säljer krämer och deo men inga tvålar så det inte blir något missförstånd.
    Ja, vi har just fått våra produkter godkända. Vi har haft hjälp av ett företag som Läkemedelsverket rekommenderar. De har gått igenom innehåll, förpackningsmaterial osv och skrivit en säkerhetsrapport. De har även hjälpt oss med kontakter för de bakteriologiska och toxikologiska tester som säkerhetsrapporten bygger på. Vi ska snart även registrera oss i EU:s register för kosmetiska produkter,CPNP. Har du fler frågor får du gärna ringa till mig 0736 35 79 64.
    Hälsningar
    Ulrika

 3. Hi Ulrika.
  Can you tell me, what are the ingredients of your mjuka nattcreme ?
  Hilsner from Janne ( from Denmark ) ?

  1. Hello Janne!
   It´s almost the same as Ringblommesalvan and it´s some coconutoil too. And it is softer than RIngblommesalvan because it is less beewax.

   Merry Christmas!

   /ulrika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *